Lopar - San Marino

Otok Rab spada v skupino severnih jadranskih otokov v Kvarnerju in se nahaja na 44. vzporedniku geografske širine. V njegovi bližini se nahaja gorska veriga Velebit, ki je del Dinarskega gorstva. Njegova bližina omogoča pritok svežega in čistega zraka skozi celo leto.

Povprečna poletna temperatura je 26°C zimska pa 7°C. Potrebno je poudariti, da je temperatura zraka višja od 18°C 140 dni na leto. Na splošno ima Rab na leto povprečno 2470 sončnih ur. Otok je obkrožen s čistim in bistrim morjem, tok z juga pa stalno prinaša ekološko čisto sredozemsko vodo. Povprečna temperatura morja poleti je 26°C. Državni hidometeorološki zavod: www.meteo.hr

Lopar (www.lopar.com) obkroža 22 prekrasnih peščenih plaž, med katerimi so celo 3 nudistične.

Največja in najbolj znana loparska plaža je »Rajska plaža«, dolga 1,5 kilometra in vzdolž katere se nahajajo najpomembnejše loparske turistične kapacitete. Od leta 2003 jo krasi »Modra zastava«, ki je mednarodni simbol kakovosti, ekologije ter varnosti kopalcev.

Bližnja marina Lučica nudi tako varen privez za okoli sto plovil (gliserjev in jaht) kot tudi dviganje, spuščanje in pranje plovil.

Lopar
Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Za ljubitelje aktivnih počitnic je na voljo velik izbor športno-rekreativnih aktivnosti – potapljanje (www.mobydick-diving.com), smučanje na vodi, najem čolnov in gliserjev, odbojka na mivki, tenis, mountain bike, trekking, jet-ski, mali nogomet, kosarka...

Če ste radovedni in bi želeli spoznati naš otok in njegovo okolico, Vam priporočamo lepe in nepozabne dnevne izlete – raziskovanje mesta in otoka, panoramska vožnja z ladjo, ribolov, raziskovanje morskega dna, obisk Golega otoka, Svetega Grgurja in še mnoge druge.